21 november 18.00 Färgfilmsframkallning – Colour film development

Färgfilmsframkallning enligt sous vide-metoden. Mats E och Thomas M demonstrerar hur man framkallar färgfilm nästan som vanlig svartvitt. En sous vide är en doppvärmare med cirkulationspump som används för att få ett vattenbad att hålla den temperatur som erfordras vid framkallning med C-41 eller E-6-kemi. Framkallningsdosa och kemi (i flaskor) får stå i vattenbadet tills temperaturen i kemin är rätt. Sedan framkallar man enligt den process man önskar.

ENGLISH

Color film development acc. to the sous vide method. Mats E and Thomas M demonstrates how to develop colour film almost like usual b&w. A sous vide is an immersion heater with a recirculation pump that is used to get and maintain the right temperature required when developing in C-41 or E-6 chemistry. The developing tank and chemistry (in bottles) is standing in the water bath until the temperature of the chemistry is right. Then you develop acc. to the process you want.